Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
ARTUR KAJDAN (2016 niezalogowanych)
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Norweskie spoleczenstwo jest przyzwyczajone do zatrudnianie na czarno . Czuja sie bezkarnie bo nikt nie zaczal dawac po lapach i jebac ich karami po kilkaset tys. koron.. Jak zaczna obdarowywac ich takimi " nagrodami" , zaczna moze myslec ze moze wcale nie jest to takie sprytne i uczciwe..
Sami jednak do tego predko nie dojda..dopoki nie wpadna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Tomasz Kacperski
(Niezniszczalny)
Początkujący
Janin napisał:
Norweskie spoleczenstwo jest przyzwyczajone do zatrudnianie na czarno . Czuja sie bezkarnie bo nikt nie zaczal dawac po lapach i jebac ich karami po kilkaset tys. koron.. Jak zaczna obdarowywac ich takimi " nagrodami" , zaczna moze myslec ze moze wcale nie jest to takie sprytne i uczciwe..
Sami jednak do tego predko nie dojda..dopoki nie wpadna.

W dupie byles i gowno wiesz! Nie masz pojecia o czym piszesz i wylewasz tu swoje frustracje. Moze otworzyles sobie firme, myslales o tych bajecznych stawkach a tu klops! I swoje niepowodzenie i zale probujesz zwalic na osoby ktore pracuja na czarno.
Zeby nie bylo, nienawidze i uwazam za totalne skurwysynow ludzi ktorzy wykorzystuja innych. Niedozaakceptowania jest ze czlowiek ktory ma firme zatrudnia ludzi na czarno oferujac im glodowa stawke. Sam znalem wiele takich przzypadkow. i za kazdym razem staralem sie tym osoba jakos pomoc (jeden przypadek byl nawet skrajnie ekstrmalny). TyLKO ZE W TYCH PRZYPADKACH WINE I ODPOWIEDZIALNOSC PONOSI TYLKO I WYLACZNIE SKURWIALY BIZNESMEN.
Inaczej sprawa ma sie z ludzmi pracujacymi na czarno robiac tzw. fuchy. Zreszta sam rowniez takowe wykonuje. Ja przyjechalem do Norwegii 4 lata temu w poszukiwaniu pracy. Roznosilem CV, wysylalem aplikacje ale w miedzy czasie staralem sie cos robic(na czarno). Nie byly to duze prace bo zaden normalny czlowiek nie wezmie na czarno ludzi do wymiany dachu(chociaz sa i takie przypadki debilizmu) czy postawienia domu. Ale tak od pracy do pracy stworzylem sobie swoista baze klijentow. Po pewnym czasie doszedlem do tego ze nie da sie tak zyc i musze cos ze soba zrobic. Otworzylem dzialalnosc jednoosobowa, podpisalem kontrakty na prace dlugoterminowa i place normalnie skatt. Choc nie ukrywam ze ja naprawde znam tu wiele osob, czesc z moich klijentow jest naprawde ze mna zaprzyjazniona. I tu jak zachodzi potrzeba ide bez najmniejszych wyrzutow sumienia i wykonuje prace na czarno. Sa to drobne prace jak koszenie krzewow ale babcia sobie tego nie zrobi sama. I kogo ja okradam. Ciebie??
I mozesz powiedziec ze tak bo gdybym ja tego nie zrobil na lewo za 2000 to babcia wzielaby ciebie za 3400 z faktura. Ty i tak odprowadzilbys podatek ale jako czlowiek uczciwy wszystko byloby ok. Tylko ze malo wiesz i tworzysz historie.
Za godzine jade kosic wlasnie krzew(na czarno). i co?? kto tam przyjdzie dac kare?? do prywatnego domu??? to juz w norwegii pomoc drugiemu czlowiekowi jest zabroniona?? kilkasettysiecy??? a kto mi udowodni ze ja tam pracuje a nie pomagam??? Nie ma opcji dlatego nie osmieszaj sie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Sam gowno wiesz..co innego pomoc a co innego pomalowanie domu. Chocbys nie wiem jak kombinowal, nie wytlumaczylbys sie z tego ze to tylko pomoc..
Pierdolicie o tipsiarko/fryzjerko/torciarko/pierogarkach i o przycinaniu krzewow bo nie masz jeden z drugim innychu argumentow..wiekszosc z was bezmyslnie okrada panstwo i niszczy rynek pracy ,a ja najwyrazniej popelniam jeden z wiekszych grzechow glownych bedac przeciwko wam bezmyslne istoty..
Nie osmieszam sie..probuje dotrzec do ludzi ktory maja dlugoterminowe plany zwiazane z Norwegia i widza ten sam problem co ja..
Do bezmyslnej ,niereformowalnej szaranczy myslacej wylacznie o wlasnej dupie mam do powiedzenia wylacznie jedno..chuj wam w dupe i mam nadzieje ze predzej czy pozniej noga wam sie powinie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Janin frustracie kidy tu napisalem ze jestem miliarderem? A jak ci się mentalność norwegow nie podoba to sam pakuj walizy i wypierdalaj z tego kraju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
320 Postów
65 78
(6578)
Stały Bywalec
Mentalnosc?
Chyba raczej - mendalnosc!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
ARTUR KAJDAN
(kajdan13)
Wiking
poczekajcie jeszcze dwa lub trzy lata . zjedzie jeszcze więcej Polaków i Litwinów wszyscy będziemy robić po 60 kr. Bo w mojej okolicy już takie debile się trafiają . mało co Norwegom w dupę nie wejdą .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
ARTUR KAJDAN
(kajdan13)
Wiking
robia jeden przez drugiego taniej. a pozniej pretensje ze pracy nie ma . róbcie wszyscy za jednakową stawke i każdy bedzie miał prace i ty na czarno i ty na biało.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Cholota nie rozumie sensu stosowania tej zasady.. Robactwo woli kasowac taniej i wziac do roboty na czarno kilku szczerbatych kretynow niz trzymac ceny na przyzwoitym poziomie.. Takim " sprytnym" systemem zapewnia sobie ciaglosc prac i wszyscy go kochaja.. Tyle tylko ze wielu idiotow uwazajacych samych siebie za madrzejszych o kilka szczebelkow,pijacych juz nie wodke a whisky..uwaza ze nie ma w tym nic zlego.. Nawet szlachta ktora w czasach upadku gospodarki i tak sobie da rade,majaca na pozor wiecej oleju w glowie, uwaza ze taki sposob pracy nikomu nie zagraza i kazdy powinien pilnowac wlasnego nosa.. Tak wlasnie mysli kretyn bez zdolnosci myslenia i przewidywania dalej niz jeden zakret do przodu.. Tak wlasnie hieny zrobicie z norwegii druga anglie..wzajemna aprobata i zmowa milczenia bo przeciez podjebac nie wypada... Mozecie jechac pod moim adresem od ubekow.. W przeciwienstwie do was i waszych anachronicznych zasad ,potrafie logicznie myslec.. Nie jestem frustratem,nie siedze na dupie w domu szukajac zlecen. Pajacu z oslo.. Czy z niemiec.. Czy moze turnusu z wronek.. Pracuje uczciwie i nie zamierzam swobodnie przygladac sie jak banda bezmozgich kretynow powoli sprawia ze uczciwi ludzie beda musieli pewnego dnia skurwiac sie za te same pieniadze..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Ciekawe Janin kiedy ty byłeś ostatnio w UDI i zglosiles pracujacych na czarno.?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
robertoslo2 napisał:
Ciekawe Janin kiedy ty byłeś ostatnio w UDI i zglosiles pracujacych na czarno.?

Chcesz zebym okreslil dokladna date czy nazwa miesiaca cie zadowoli ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok